Izaberite stranicu

Network managed service

Postavka komponenti računarske mreže uz potrebnu opremu, licence i održavanje

Usluga „Network managed service” namenjena je kompanijama koje još nemaju, ili imaju neadekvatnu infrastrukturu
računarske mreže.

Cilj ove usluge je da se klijentu obezbedi korišćenje svih potrebnih resursa, komponenti računarske mreže (ruter, svič, access point, firewall i sl.), bez investicije u opremu i licence, koje inače predstavljaju značajan izdatak za kompaniju. Kroz uslugu „Network managed service”, kompanija upotrebu računarske mreže plaća mesečno i time optimalno kontroliše i dimenzioniše svoje troškove.

Positive obezbeđuje potrebnu opremu i licence, redovno održavanje i zamenski uređaj u slučaju otkaza, uz reakciju tehničke podrške u kratkom roku.

Komponente usluge

  • Postavljanje i podešavanje aktivnih komponenata računarske mreže, uključujući definisanje potrebnih protokola i uspostavljanje potrebnih funkcionalnosti rada celokupne računarske mreže
  • Korišćenje mrežne računarske opreme na lokacijama korisnika
  • Backup konfiguracije aktivne mrežne opreme (routera, switcheva, access pointa i sl.)
  • Zamensku opremu u slučaju otkaza uređaja, koji su predmet usluge;
  • Brz odziv – reakcija na prijavu neispravnosti rada od strane Korisnika u roku od 4 sata od trenutka prijave, a u okviru svog radnog vremena;
  • Support servisi – instalacija Teamviewer Quick Support aplikacije za omogućavanje daljinskog održavanja aktivnih komponenata mrežne računarske opreme i intervencije po uočenim događajima kao i po pozivu za servise ili uređaje koji se mogu daljinski održavati;
  • Trenutna telefonska podrška 8/5;
  • Redovno mesečno izveštavanje tehničike podrške o daljinskim intervencijama, do 5. u mesecu za prethodni mesec.
Kupovina Positive uslugeSamostalna kupovina uređaja
Mrežni uređaj
Odloženo plaćanje
Održavanje i nadzor
Backup konfiguracije
Mesečno izveštavanje
Zamenski uređaj
Besplatna implementacija
Besplatan upgrade opeme
Staro za novo
Bez inicijalnog troška

Povezane usluge

Računarska mreža u današnjem smislu te reči daleko je prevazišla povezivanje računara u jednom objektu zarad međusobne komunikacije. Potrebe savremenog poslovanja prevazišle su razliku u komunikaciji sa lokalnim serverom ili nekom uslugom koja se izvršava negde daleko od nas na nama nepoznatoj lokaciji. Međusobna povezanost na nivou lokalne računarske mreže (LAN) ili šire (WAN) neophodni su za normalno svakodnevno obavljanje sve većeg broja poslova.

Usluga „Server managed service” namenjena je preduzećima koja nemaju serversku infrastrukturu ili imaju neadekvatan server.

Positive ima dugogodišnje iskustvo i veći broj sertifikovanih stručnjaka u ovoj oblasti i nudi usluge konsaltinga u oblasti informacione bezbednosti.