Izaberite stranicu

Infrastructure as a Service

Analiza i izbor odgovarajuće IT infrastrukture uz isporuku, podešavanje i održavanje.

Okosnica BITS koncepta je ideja da kompanija klijenta ne ulaže svoja sredstva za investiranje u infrastrukturu informacionog sistema, već da obezbeđenje informacione infrastrukture prepusti kompaniji kao što je Positive. Na taj način, ne samo da kompanija bolje upravlja svojim troškovima, već i prepušta brigu o veličini, tehničkom kapacitetu, aktuelnosti i pouzdanosti rada informacionog sistema specijalizovanoj kompaniji kojoj je ova usluga osnovna delatnost.

Usluga  Infrastructure as a service  obuhvata analizu i izbor odgovarajuće IT infrastrukture (servera, računara, elemenata računarske mreže i periferija), isporuku, podešavanje i održavanje opreme u funkcionalnom stanju. Na ovaj način se značajne investicije u IT opremu delegiraju Positive-u, a mesečni trošak upotrebe postaje deo operativnih troškova (OPEX) kompanije. Kompanija klijent tada može da planira svoje troškove, dimenzioniše ih prema promenljivim potrebama i svoja slobodna sredstva usmeri u investiranje u osnovnu delatnost.

Oprema koja se koristi na ovaj način je pod konstantnim nadzorom Positive-a, a sve poteškoće u radu opreme rešavaju se u skladu i vremenu definisanim ugovorom koji obezbeđuje adekvatan i pouzdan rad informacionog sistema. U sistem „Infrastructure as a service“ spadaju usluge kao što su PCRM, SMS, NMS, RENT IT.