Kako prevazići problem sa update-om Windows 8.1 operativnih sistema.

U proteklih nekoliko dana većina korisnika Microsoft Windows 8.1 operativnih sistema susrela se sa problemom redovnih update-a operativnog sistema.

Incident se manifestuje tako što se nakon restarta Vašeg računara pokrene proces update-a koji u ovim situacijama uobičajeno kada se izvrši na nekih 80 do 85% praktično stane sa radom i konstatuje grešku nakon koje više nije moguće pokrenuti operativni sistem, tj. uključiti računar.

U svetlu današnjih cyber-pretnji, ovo je situacija koja uglavnom izaziva ogroman strah kod korisnika.

S obzirom da nismo pronašli zvanično saopštenje kompanije Microsoft šta je uzrok pomenutom problemu, a da ovakve situacije praktično nije moguće predvideti, ono što možemo je da pomognemo svima koji naiđu na ovu vrstu problema da nastave sa radom na sledeći način:

 1. Kada se pojavi prozor sa slike 1, kliknuti na opciju Troubleshoot (zaokruženo)

  Slika 1

  Slika 1

 2. U prozoru prikazanom na slici 2, kliknuti na opciju Avanced options (zaokruženo)

  Slika 2

  Slika 2

 3. U prozoru prikazanom na slici 3. potrebno je da se odabere opcija Startup Settings (zaokruženo)

  Slika 3

  Slika 3

 4. Konačno dolazimo do koraka koji Vam daje mogućnost da restartujete računar prikazan na slici 4 i to u Safe mode (zaokruženo)

  Slika 4

  Slika 4

 5. Nakon restarta prikazaće Vam se prozor kao na slici 5 i potrebno je da pritisnete na Vašoj tastaturi taster F4 kako bi pokrenuli Safe mode koji predstavlja okruženje u kom će se Windows update -i instalirati uspešno i nakon ponovnog restarta bićete u mogućnosti da koristite računar kao i do sada.
  Slika 5

  Slika 5

   

*** Korisnicima skrećemo pažnju da budu oprezni prilikom ove procedure, a ukoliko se ne osećaju sigurno da urade ceo proces sami, mogu se obratiti tehničkoj podršci Positive-a.