Izaberite stranicu

Novosodani su imali prilike da ugoste blogere iz regiona na ovogodišnjem BlogOpen-u koji je održan u subotu i nedelju 9. i 10. oktobra na SPENS-u pod nazivom Social Open.

I dajem sebi slobodu da ovaj post napišem malo ležernije… #emo

Bez obzira što sam kotizaciju uplatila kao „rana pticica“ moram priznati da nisam bila baš u stanju da se družim iz nekih licnih tj emotivnih razloga – ali sam ipak otišla… Hvala Tatjani, Draganu, Maji i Saletu. Kakva sjajna atmosfera! Toliko pozitivne energije, divnih, poznatih ljudi (avatara i nickova). Pozitivci tj autori ovog kompanijskog bloga  planirali su grupno prisustvo na ovom eventu – medutim, obaveze…

Iz godine u godinu kako se nastavlja ovo moje profesionalno internet putešestvije, naprosto vremenom neke stvari su „po defaultu“ kao npr da se obradujete, pozdravite pa cak i izgrlite i izljubite sa ljudima koje poznajete samo virtuelno 🙂 …ali i da imate free Wi-Fi što je bilo i moje prvo pitanje konobaru kada sam otišla na svecanu veceru, i niko se na to nije nasmejao vec su svi išcekivali da cuju koji je password (kao što smo imali prilike da cujemo nije mis**123).

Dakle, nisam imala ocekivanja, kako su mi pricali, poznato je da je na ovom okupljanju prijateljska i ležerna atmosfera. Organizacija je bila odlicno uradena, odabir prostora, ukupan ambijent = odlican 5.

Možda ocekivano je bilo to da skoro svi manje-više koriste twitter i real time prenose svoje utiske i zapažanja (hashtag #blogopen) kao i da se sve prati preko live streama za koji je i ovaj put podršku obezbedio live-e.tv.

Šta rade blogeri? Tweetaju :)

Šta rade blogeri? Tvitaju 🙂

Predavanja su bila u blogerskom maniru – poprilicno opuštena i sa dosta slenga (BlogOpen je to) ali sam bila iznenadena kada smo od strane predavaca u nekoliko navrata mogli cuti i psovke što mi se nije dopalo. Iskreno verujem da su organizatori izvukli najbolje od svih prijava koje su dobili.

Nisam prisustvovala baš svim predavanjima, više sam se družila, fotografisala i tvitovala. Smatram da bi zbog narednih BlogOpena mi blogeri sami trebali uticati na podizanje nivoa kvaliteta predavanja tako što cemo se prijavljivati.

Osnove blogovanja, netvorkinga i društvenih medija odnosno mreža su uvek dobro došli ali kao i na svim slicnim okupljanima ovakve vrste, bilo bi dobro da razmenimo sva naša pozitivna i negativna iskustva bez obzira koliko imamo ili nemamo iskustva kao predavaci.

Dragan Dinic's Photos - Blogopen 2010

Dragan Dinic's Photos - Blogopen 2010

Sve u svemu vrlo dobra ocena za ovogodišnji BlogOpen. Fotografije možete pogledati na fan stranama a moji pozitivni utisci su vezani za blog post Borisa Gadgeterije (.HR) o Novom Sadu 🙂 like, kao i radnjica „Magicni svet“ u TC Pariski Magazin gde smo se Maja, Jelena, Maja i moja malenkost pretvorile u prave devojcice isprobavajuci kostime.

PS: bila sam u ozbiljnom iskušenju/kradi 😉 da sa Draganom Dinicem zamenim torbe (imamo iste) jer je unutra imao brdo raznih handy geeky gadgeta tj „sve nešto lepo“