Izaberite stranicu

U Srpskom narodnom pozorištu dana 26.10.2018. održana je Svečana akademija povodom 80 godina rada Instituta za ratarstvo i povrtarstvo. Ovaj svečani događaj prisustvom su uveličali premijerka Vlade Republike Srbije gđa Ana Brnabić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede g. Branislav Nedimović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Mladen Šarčević, predsednik pokrajinske vlade g. Igor Mirović, gradonačelnik grada Novog Sada g. Miloš Vučević, njegovo preosveštenstvo Vladika Isihije i predstavnici istaknutih  kompanija, kojima su dodeljene počasne plakete za doprinos poslovanju i saradnju. Među istaknutim predstavnicima, našla se i novosadska kompanija Positive, kojoj je Institut za Ratarstvo i povrtarstvo dodelio plaketu za preko dvadeset godina uspešne saradnje i doprinos za rešenja i unapređenje IT Sistema.

Kao referentna naučno-istraživačka ustanova sa velikim uticajem na poljoprivredu regiona, Institut za ratarstvo i povrtarstvo  dostigao je status Instituta od nacionalnog značaja Republike Srbije.  S tim u vezi, razvoj delatnosti Instituta stvorio je potrebu za razvojem  informacionih tehnologija koje mogu da prate, organizuju i čuvaju kompleksne sisteme i podatke. Kompanija Positive, u saradnji sa g. Goranom Petrović ispred Instituta za ratarstvo i povrtarstvo,  implementirala je najefikasnija IT rešenja koja su povećala funkcionalnost i produktivnost rada u proteklih dvadeset godina zajedničke saradnje. Počasna plaketa  uručena je na svečanoj akademiji, g.Miljanu Radanović, direktoru kompanije Positive.

Na sceni Srpskog narodnog pozorišta našli su se i premijerka Vlade Republike Srbije gđa Ana Brnabić, predsednik pokrajinske vlade g. Igor Mirović, gradonačelnik grada Novog Sada g. Miloš Vučević, koji su se obratili prisutnim zvanicama.

Premijerka Ana Brnabić poručila je da je Institut pravi primer dobre saradnje nauke i privrede koji u poslovanju na najbolji način objedinjuje nauku, tehnologiju, proizvodnju, obrazovanje i usluge.

„Novi Sad ima čime da se ponosi. Informacije i znanje danas su značajan resurs, možda i značajniji od rada i kapitala, jer doprinose unapređenju konkurentnosti proizvoda i položaju na tržištu. To znanje i informacije imaju u Institutu i jedan su od primera koji svi ostali treba da sledimo“, rekla je premijerka.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, naveo je da je Institut jedna od važnih karika u lancu uspešnosti Novog Sada i Vojvodine i dodao da je lako Srbiji kada ima naučnu i obrazovnu bazu poput Instituta i brend „NS seme“, koji je, kaže, jedan od najboljih izvoznih proizvoda Srbije.

„Ne prođe poseta stranih delegacija u Vojvodini, a i u Republici, da neko ne pita za Institut za ratarstvo i njegove nove proizvode. Ovo je veliki rezultat, trudite se da to tako ostane tako i u narednih 80 godina“, poručio je predsednik pokrajinske vlade g. Igor Mirović.

Iz Pozitiva poručuju da su izuzetno ponosni na rad Instituta, kao i na dobru saradnju o kojoj svedoči preko dvadeset uspešnih godina. Plaketu nose uz počast i zahvalnost, sa željom za nastavkom uspešnog poslovanja  i u narednim godinama.