Select Page

Tokom 2014. godine Positive je nastavio sa sprovođenjem ustanovljene strategije povećanja udela usluga u poslovanju. U cilju povećanja kvaliteta i obima usluga koje pruža svojim korisnicima uveli smo, uz dugogodišnji ISO 9001 sertifikat i ISO 27001, o bezbednosti podataka i na taj način pružili dodatnu sigurnost u poslovanju svojim korisnicima.

Dugogodišnja fokusiranost na promene rezultirala je našom odlukom da u 2015. godini budemo potpuno posvećeni poslovnim korisnicima. U tom cilju Positive uvodi i sistem kvaliteta ISO 20000, o upravljanju IT uslugama i maksimalno formalizuje sve procese i procedure vezane za našu ključnu delatnost – pružanje usluga poslovnim korisnicima u oblasti podrške u radu IT sistema.

Ova posvećenost ogleda se kroz promene ne samo izgleda, već i suštine komunikacije sa našim klijentima preko novog www.positive.rs veb sajta i uvođenjem portala za tehničku podršku korisnicima. Ovaj sistem pruža klijentima dodatnu sigurnost i podršku nesmetanom radu njihovog IT sistema obezbeđujući im precizno definisana prava, kako po pitanju raspoloživosti tako i stručnosti i brzine delovanja zaposlenih u Positive-u.

Uz višegodišnja partnerstva sa najvećim svetskim kompanijama iz svojih oblasti, Microsoft, HP i Cisco, Positive je u 2014. godini uspostavio partnerski odnos sa kompanijom specijalizovanom za on line praćenje i upravljanje radom IT sistema Power Admin. Zahvaljujući tome Positive je iskoristio priliku da značajno poboljša kvalitet nadzora IT sistema korisnika, na način da sprovodi u delo svoju politiku, a to je proaktivno  delovanje u svom radu. Inženjeri i tehničari Positive-a sada aktivno prate rad IT sistema korisnika i deluju značajno pre nastajanja problema u radu IT sistema koji sprečavaju nesmetano poslovanje klijenata.

Positive svoje akumulirano znanje stalno unapređuje kroz sistematsku obuku zaposlenih, ali i šireći znanja iz oblasti IT svojim korisnicima. U tu svrhu u januaru 2015. u prostoijama Positive-a biće otvorena nova učionica koja će ovaj rad učiniti efikasnijim i udobnijim.

Positive je u protekloj godini unapredio i tehnološku osnovu bitnog segmenta svog poslovanja u oblasti računarskih mreža. Nabavljeni su novi uređaji za sertifikaciju i merenje uključujući i najsavremeniji ODTR uređaj za merenje kvaliteta optičkih veza. Uz postojeću, savremenu tehnologiju za spajanje optičkih vlakana Positive ostaje jedan od lidera u toj oblasti.

Sa svojim partnerima HP, Ciscom i Microsoftom, i uz njihovu veliku pomoć i podršku Positve će nastaviti rad na unapređenju rešenja hardverske i softverske infrastrukture svojih korisnika.

Naglasak na poslovanje u oblasti računarskih mreža i tehničke podrške biće na informacionoj sigurnosti, počev od poboljšanja uslova informacione sigurnosti u samoj kompaniji Positive. Ovo se ogleda kako u tehnološkoj osnovi (uvodenje kontrole pristupa, dodatnoj sigurnosti serverske opreme, uspostavljanjem udaljenih lokacija), tako i obuci zaposlenih u ovoj oblasti. Positive ima više Cisco security stručnjaka različitih nivoa. Učeći na sopstvenom primeru, stečeno znanje i iskustvo moći ćemo da prenesemo i našim korisnicima.

Ukratko, zaposleni u kompaniji Positive smatraju da klijent mora biti oslobođen briga o radu svog IT sistema i fokusiran na svoju delatnost. Iz tog razloga Positive je kompanija okrenuta budućnosti, a cilj joj je obezbeđenje potpune podrške radu IT sistema korisnika, kroz upotrebu najnovijih tehnologija i primenom znanja zaposlenih.

Besplatan snimak stanja

Da li koristite programe iz Microsoft Office paketa?

Gde se koriste licence?

Da li imate servere?

Namena servera

Da li koristite poslovnu aplikaciju?

Računarska mreža

Aktivna mrežna oprema

Pasivna mrežna oprema

Da li vršite redovan backup sistema?

Na koji način pravite backup?

Ručni backup

Automatski backup

Koliko često radite backup?

Koju vrstu internet konekcije posedujete?

Da li posedujete sajt i domen?

Da li koristite poslovni email?

Da li imate IT službu

Da li imate spoljašnje saradnike koji održavaju informacioni sistem?

Da li su spoljašnji saradnici zaduženi za održavanje kompletnog informacionog sistema?

12 + 13 =