Izaberite stranicu

Tokom 2014. godine Positive je nastavio sa sprovođenjem ustanovljene strategije povećanja udela usluga u poslovanju. U cilju povećanja kvaliteta i obima usluga koje pruža svojim korisnicima uveli smo, uz dugogodišnji ISO 9001 sertifikat i ISO 27001, o bezbednosti podataka i na taj način pružili dodatnu sigurnost u poslovanju svojim korisnicima.

Dugogodišnja fokusiranost na promene rezultirala je našom odlukom da u 2015. godini budemo potpuno posvećeni poslovnim korisnicima. U tom cilju Positive uvodi i sistem kvaliteta ISO 20000, o upravljanju IT uslugama i maksimalno formalizuje sve procese i procedure vezane za našu ključnu delatnost – pružanje usluga poslovnim korisnicima u oblasti podrške u radu IT sistema.

Ova posvećenost ogleda se kroz promene ne samo izgleda, već i suštine komunikacije sa našim klijentima preko novog www.positive.rs veb sajta i uvođenjem portala za tehničku podršku korisnicima. Ovaj sistem pruža klijentima dodatnu sigurnost i podršku nesmetanom radu njihovog IT sistema obezbeđujući im precizno definisana prava, kako po pitanju raspoloživosti tako i stručnosti i brzine delovanja zaposlenih u Positive-u.

Uz višegodišnja partnerstva sa najvećim svetskim kompanijama iz svojih oblasti, Microsoft, HP i Cisco, Positive je u 2014. godini uspostavio partnerski odnos sa kompanijom specijalizovanom za on line praćenje i upravljanje radom IT sistema Power Admin. Zahvaljujući tome Positive je iskoristio priliku da značajno poboljša kvalitet nadzora IT sistema korisnika, na način da sprovodi u delo svoju politiku, a to je proaktivno  delovanje u svom radu. Inženjeri i tehničari Positive-a sada aktivno prate rad IT sistema korisnika i deluju značajno pre nastajanja problema u radu IT sistema koji sprečavaju nesmetano poslovanje klijenata.

Positive svoje akumulirano znanje stalno unapređuje kroz sistematsku obuku zaposlenih, ali i šireći znanja iz oblasti IT svojim korisnicima. U tu svrhu u januaru 2015. u prostoijama Positive-a biće otvorena nova učionica koja će ovaj rad učiniti efikasnijim i udobnijim.

Positive je u protekloj godini unapredio i tehnološku osnovu bitnog segmenta svog poslovanja u oblasti računarskih mreža. Nabavljeni su novi uređaji za sertifikaciju i merenje uključujući i najsavremeniji ODTR uređaj za merenje kvaliteta optičkih veza. Uz postojeću, savremenu tehnologiju za spajanje optičkih vlakana Positive ostaje jedan od lidera u toj oblasti.

Sa svojim partnerima HP, Ciscom i Microsoftom, i uz njihovu veliku pomoć i podršku Positve će nastaviti rad na unapređenju rešenja hardverske i softverske infrastrukture svojih korisnika.

Naglasak na poslovanje u oblasti računarskih mreža i tehničke podrške biće na informacionoj sigurnosti, počev od poboljšanja uslova informacione sigurnosti u samoj kompaniji Positive. Ovo se ogleda kako u tehnološkoj osnovi (uvodenje kontrole pristupa, dodatnoj sigurnosti serverske opreme, uspostavljanjem udaljenih lokacija), tako i obuci zaposlenih u ovoj oblasti. Positive ima više Cisco security stručnjaka različitih nivoa. Učeći na sopstvenom primeru, stečeno znanje i iskustvo moći ćemo da prenesemo i našim korisnicima.

Ukratko, zaposleni u kompaniji Positive smatraju da klijent mora biti oslobođen briga o radu svog IT sistema i fokusiran na svoju delatnost. Iz tog razloga Positive je kompanija okrenuta budućnosti, a cilj joj je obezbeđenje potpune podrške radu IT sistema korisnika, kroz upotrebu najnovijih tehnologija i primenom znanja zaposlenih.