Izaberite stranicu
ODRŽAN DRUGI PO REDU EDUKATIVNI SEMINAR U NOVOM SADU

Kompanija Positive, okupila je kompanije iz privatnog sektora, na jednodnevnom seminaru, sa ciljem da kroz panele, diskusiju i razmenu iskustava odgovori na pitanja i aktuelne teme u IT industriji za 2019.godinu. Novosadskoj kompaniji pridružio se i globalni lider Microsoft,  predstavivši ovim putem Microsoft Azure – jednostavna „cloud“ rešenja za unapređenje poslovnih procesa . Seminar je održan 21.februara  u novosadskom Master centru, a među učesniima su se našli predstavnici malih i srednjih preduzeća, koji su se za seminar registrovali besplatno, odnosno troškove su snosili organizatori.

Kompanija Positive predavanja je bazirala na sopstvenom iskustvu, stoga su ispred firme govorili g-din Petar Oljača– direktor prodaje i g-din Zlatko Markser– menadzer za razvoj usluga. Teme su obuhvatile unapređenje IKT sistema kroztemeljnu analizu stanja, identifikovanje slabih tačaka i načina za otklanjanje i unapređenje istih kao i smernice za povećanje produktivnosti. Usledilo je zatim predstavljanje načina za bezbedno čuvanje podataka i oporavak informacionog sistema nakon eventualnog gubitka istih. Ispred Microsoft-a obratio se g-din Marko ĐurovićTechnical Presales Specialist for Microsoft Azure MICROSOFT CSP“ predstavivši „Azure“ poslovna rešenja koja obuhvataju „Azure“ servere (VM, SQL), „Azure BackUp & Disaster Recovery“ i „Azure“ migraciju. Panel je zatvoren  predavanjem g-dina Velibora Đerman, na temu svakodnevnog štampanja materijala bez ulaganja u opremu, optimizacije štampe i donošenja odluka o tokovima dokumenata i njihovoj bezbednosti, a namenjeno je kompanijama koje svakodnevno štampaju velike količine materijala i ulažu značajna sredstva u kupovinu opreme za štampanje.

Positive nastoji da ovakve seminare inicira i u budućnosti u saradnji sa partnerima, kao podrška svim IT sektorima kompanija iz privatnog i javnog sektora. Pratite nas na blogu i društvenim mrežama kako biste bili u toku za predstojeća dešavanja.