Izaberite stranicu
ODRŽAN DRUGI PO REDU EDUKATIVNI SEMINAR U NOVOM SADU

Kompanija Positive, okupila je kompanije iz privatnog sektora, na jednodnevnom seminaru, sa ciljem da kroz panele, diskusiju i razmenu iskustava odgovori na pitanja i aktuelne teme u IT industriji za 2019.godinu. Novosadskoj kompaniji pridružio se i globalni lider Microsoft,  predstavivši ovim putem Microsoft Azure – jednostavna „cloud“ rešenja za unapređenje poslovnih procesa . Seminar je održan 21.februara  u novosadskom Master centru, a među učesniima su se našli predstavnici malih i srednjih preduzeća, koji su se za seminar registrovali besplatno, odnosno troškove su snosili organizatori.

Kompanija Positive predavanja je bazirala na sopstvenom iskustvu, stoga su ispred firme govorili g-din Petar Oljača– direktor prodaje i g-din Zlatko Markser– menadzer za razvoj usluga. Teme su obuhvatile unapređenje IKT sistema kroz temeljnu analizu stanja, identifikovanje slabih tačaka i načina za otklanjanje i unapređenje istih kao i smernice za povećanje produktivnosti. Usledilo je zatim predstavljanje načina za bezbedno čuvanje podataka i oporavak informacionog sistema nakon eventualnog gubitka istih. Ispred Microsoft-a obratio se g-din Marko ĐurovićTechnical Presales Specialist for Microsoft Azure MICROSOFT CSP“ predstavivši „Azure“ poslovna rešenja koja obuhvataju „Azure“ servere (VM, SQL), „Azure BackUp & Disaster Recovery“ i „Azure“ migraciju. Panel je zatvoren  predavanjem g-dina Velibora Đerman, na temu svakodnevnog štampanja materijala bez ulaganja u opremu, optimizacije štampe i donošenja odluka o tokovima dokumenata i njihovoj bezbednosti, a namenjeno je kompanijama koje svakodnevno štampaju velike količine materijala i ulažu značajna sredstva u kupovinu opreme za štampanje.

Positive nastoji da ovakve seminare inicira i u budućnosti u saradnji sa partnerima, kao podrška svim IT sektorima kompanija iz privatnog i javnog sektora. Pratite nas na blogu i društvenim mrežama kako biste bili u toku za predstojeća dešavanja.

Besplatan snimak stanja

Da li koristite programe iz Microsoft Office paketa?

Gde se koriste licence?

Da li imate servere?

Namena servera

Da li koristite poslovnu aplikaciju?

Računarska mreža

Aktivna mrežna oprema

Pasivna mrežna oprema

Da li vršite redovan backup sistema?

Na koji način pravite backup?

Ručni backup

Automatski backup

Koliko često radite backup?

Koju vrstu internet konekcije posedujete?

Da li posedujete sajt i domen?

Da li koristite poslovni email?

Da li imate IT službu

Da li imate spoljašnje saradnike koji održavaju informacioni sistem?

Da li su spoljašnji saradnici zaduženi za održavanje kompletnog informacionog sistema?

2 + 5 =