Izaberite stranicu

Covek se uci dok je živ i ta želja za stalnom edukacijom i usavršavanjem nas i održava…

Pre mnogo godina postigla sam cilj koji sam tada postavila pred sebe – završavanje studija ekonomije. Posle toga usledio je posao, porodica, deca… ali želja za novim saznanjima i pracenjem savremenih trendova nije se ugasila, naprotiv.

Kompanija u kojoj sam zaposlena od osnivanja, rasla je zajedno sa nama i mi sa njom. Za to vreme (više od jedne decenije) upoznala sam sve segmente poslovanja, uspešno ih savladavala i prelazila na „viši nivo“ 🙂 . Praktican rad i saradnja sa kolegama i partnerima najviše su doprineli  postizanju dobrih rezultata, licnom usavršavanju i razvoju kompanije. Prateci i prilagodavajuci se tržištu IT opreme, razvijali smo nove programe, zapošljavali nove ljude i došli na nivo jedne od vodecih kompanija u segmentu informatickih tehnologija.

Pre dve godine, u cilju daljeg formalnog obrazovanja, direktor i ja smo se opredelili za master studije na Fakultetu tehnickih nauka u Novom Sadu. Odabrala sam smer Investicioni menadžment i zaista nisam pogrešila. Potpuno drugaciji pristup studijama u odnosu na onaj s pocetka 90-ih godina. Veoma interesantne, aktuelne teme sa velikim brojem prakticnih primera i profesora koji imaju bogato iskustvo u oblasti bankarstva i investicija.

Razvojem online predstavljanja kompanije i web shop-a kao znacajnog segmenta tog nastupa, poseban akcenat stavljen je na ulogu banaka u internet placanjima. Morali smo proci veoma detaljnu i dugotrajnu proceduru da bi nam se kao kompaniji omogucila opcija primanja uplata putem platnih kartica.  Sa druge strane, to govori u prilog sigurnosti ovakvog nacina placanja, tako da korisnici zaista nemaju razloga za brigu ako se opredele za kupovinu platnom karticom u POSITIVE-u.

Da li sve manje mesta ima skepticizmu kada je medusobno poverenje u pitanju? Postoje li razlike u primeni savremenih nacina placanja izmedu zemalja obe hemisfere i u cemu se one ogledaju? Koliko smo spremni da prihvatimo izazove i preuzmemo rizike? Na ova i još mnoga pitanja, pokušala sam da odgovorim u Master radu, ali sigurno je da ce još mnoga ostati bez odgovora i cekati neko drugo, bolje vreme.