Izaberite stranicu

Unapređenje vizuelnog identiteta

Korporativni identitet značajan za svaku kompaniju koja svoje usluge plasira ka auditorijumu

Profesionalno dizajniran vizuelni identitet može da napravi veliku razliku u uspehu jedne kompanije. Dobro osmišljen korporativni identitet poboljšava kredibilitet brenda i pozicionira se na tržištu kroz svest potrošača, što indirektno utiče i na krajnji cilj: povećanje prodaje i proizvodnje usluge i dobara.

Svaka kompanija trebalo bi da  ima svoj identitet i imidž. Identitet je zapravo skup osobina  kojima se organizacija predstavlja na tržištu, dok je imidž utisak koji brend ostavlja na pojedinca. U delu promocije gde se proizvod, usluga ili ideja usmeravaju ka auditorijumu putem sredstava za oglašavanje, najznačajniju ulogu ima vizuelni identitet.

Vizuelni identitet je osnovno sredstvo raspoznavanja, skup svih vizuelnih i fizičkih karakteristika nekog proizvoda, usluge ili ideje kompanije. Osnovna funkcija vizuelnog identiteta je da omogući kompanijama da steknu konkurentsku prednost, unaprede je i zadrže.

Vizuelni identitet podrazumeva dakle, originalno rešenje, odnosno logo, dizajn, boju ili font po kojima će  firma biti prepoznatljiva, kao i sve unificirane propagandne materijale koji će se koristiti u promotivnim kampanjama.

Potraga za medijskim vrednostima je primorala kompanije da se manje oslanjaju na konvencionalne načine reklamiranja, te da prihvate druge komunikacione oblike: dizajn, propaganda, unapređenje prodaje, direktni marketing itd.

Dizajn kao specifično marketinško oruđe definiše proizvod i diferencira ga u odnosu na konkurentske proizvode. Uspešno korišćenje dizajna u velikoj meri može pomoći proizvodu da stekne i održi konkurentsku prednost.

Tradicionalne marketing kampanje podrazumevaju marketing u medijima(članke, saopštenja, gostovanja, priloge itd) štampana izdanja materijala (vizitke, blokčićie, kataloge, fascikle i ostale materijale) i outdoor kampanje (plakate, bilborde, city light, banere), dok digitalni marketing koristi sve alate grafičkog dizajna, animacije i video produkcije koji komuniciraju online kanalima, a u poslednje vreme, najčešće putem društvenih mreža.

Spram potreba klijenta, definiše se  način komuniciranja brenda kao i adekvatni marketing alati za pozicioniranje brenda na tržištu. Osnov svih marketinških aktivnosti jeste dobro osmišljen vizuelni identitet korporacije, koji će pre svega biti unikatan, inovativan, jasan i efektan. Na posletku prepoznatljiv i efikasan u službi prodajnih kanala.

Vizuelni identitet nastaje planiranim, koordinisanim i profesionalnim delovanjem putem elemenata vizuelne prezentacije kompanije, koji su usklađeni sa čitavom koncepcijom marketinga. U tom smislu, vizuelni identitet predstavlja knjigu standarda za njeno delovanje.

U poslovnom smislu, vizuelni identitet je sinonim za ogledalo preduzeća.

Povezane usluge

Positive pruža klijentima kroz set konsultantskih usluga, mogućnost da uvedu i unaprede neke od ISO standarda i usklade svoje poslovanje koristeći prednosti standardizovane organizacije poslovanja.

Modelovanje poslovnih procesa (Business Process Modeling – BPM) je aktivnost u kojoj se predstavljaju (specificiraju) poslovni procesi nekog preduzeća na način da se mogu analizirati, poboljšavati i automatizovati.

Razvoj informacionih tehnologija je izuzetno brz i dinamičan. Za svaku kompaniju je važno da zaposleni koji u svom radu koriste informacione tehnologije budu upoznati sa njihovim mogućnostima i načinima na koje one olakšavaju i čine poslovanje efikasnijim.