Izaberite stranicu

Endpoint Security Service

Instalacija I nadzor antivirusnog rešenja.

„Endpoint Security Service“ je proizvod namenjen malim i srednjim preduzećima, koja nemaju adekvatno sigurnosno rešenje.  Proizvod podrazumeva isporuku i implementaciju odgovarajućeg sigurnosnog softvera za radne stanice i servere korisnika.

Usluga je zasnovana na bezbednosnom, korporativnom rešenju Sophos security, kako za računare krajnjih korisnika, tako i za kompletne sisteme poslovanja.

Uz adekvatan security hardware i software sa centralizovanim upravljanjem, Positive doo pruža uslugu nadzora sistema od strane sertifikovanih lica za tu oblast.

Usluga je prvensteno zasnovana na Endpoint rešenju, koje poseduje tehničke preduslove za povezivanje sa naprednijim nivoima zaštite.

Usluga podrazumeva isporuku elektronskih licenci, vršenje usluge instalacije, podešavanja i puštanja u rad. Korisnicima koji žele da podignu bezbednost na viši nivo dostupan je i add-on na Sophos Central licence, koji se naziva Intercept X. Pored brojnih funkcionalnosti, najvažnije je istaći zaštitu od Cryptolocker-a.

Komponente usluge

  • Sophos Central Endpoint Protection Advanced,
  • Sophos Central Intercept X Advanced for Server,
  • Instalaciju antivirus rešenja na uređaje Korisnika,
  • Konfigurisanje Sophos cloud portala,
  • Support servisi – instalacija Teamviewer Quick Support aplikacije koja omogućava daljinski pristup računaru Korisnika, nadzor nad Sophos cloud portalima i kreiranje novih korisnika, intervencije po uočenim događajima kao i po pozivu za servise koji se mogu daljinski održavati;
  • Trenutna telefonska podrška – 8/5
  • Redovno mesečno izveštavanje tehničke podrške o daljinskim intervencijama, do 05. u mesecu za prethodni mesec.

Povezane usluge

Positive ima dugogodišnje iskustvo i veći broj sertifikovanih stručnjaka u ovoj oblasti i nudi usluge konsaltinga u oblasti informacione bezbednosti.

Današnje kompanije ne mogu zamisliti obavljanje svojih poslovnih procesa bez svakodnevne upotrebe informacionog sistema. Na ovaj način one postaju zavisne od njegovog ispravnog i pouzdanog funkcionisanja i oslanjaju se u potpunosti na ovu pretpostavku. Jedna od najvećih pretnji u funkciji informacionog sistema je oštećenje, gubitak ili krađa podataka.

Proces poznat kao „Etički haking“ predstavlja simulaciju napada na informacioni sistem kompanije od strane proverenih, dobronamernih i stručnih timova, koji će otkriti bezbednosne slabosti informacionog sistema, dati preporuke za unapređenje bezbednosti i zajedno sa klijentom raditi na njihovoj primeni.