Izaberite stranicu

Infrastructure as a Service

Analiza i izbor odgovarajuće IT infrastrukture uz isporuku, podešavanje i održavanje.

Vreme velikih ulaganja u IT infrastrukturu je prošlo. Tekući globalni trend je prepuštanje brige o veličini, tehničkom kapacitetu, aktuelnosti i pouzdanosti rada informacionog sistema specijalizovanim kompanijama kojima je ovo osnovna delatnost.

Positive je na samom vrhu prema kompleksnosti i kompletnosti usluge koju nudi. Ona obuhvata analizu i izbor odgovarajuće IT infrastrukture (servera, računara, elemenata računarske mreže i periferija), isporuku, podešavanje i održavanje opreme u funkcionalnom stanju.

Na ovaj način se značajne investicije u IT opremu delegiraju Positive-u, a mesečni trošak upotrebe postaje deo operativnih troškova (OPEX) kompanije. S tim u vezi, kompanija može da planira svoje troškove, dimenzioniše ih prema promenljivim potrebama i svoja slobodna sredstva usmeri u investiranje u osnovnu delatnost. Oprema koja se koristi na ovaj način je pod konstantnim nadzorom Positive-a, a sve poteškoće u radu opreme rešavaju se u skladu i vremenu definisanim ugovorom. U sistem „Infrastructure as a service“ spadaju usluge kao što su: