Izaberite stranicu

Krajem prošle nedelje dogodio se još jedan veliki cyber napad na serverske i klijentske operativne sisteme. Kao i prethodni put, u pitanju je Ransomware pod nazivom „WannaCry“ koji možemo smatrati novom generacijom Crypto Locker virusa, koji je pre izvesnog vremena bio uzrok velikog broja ucena od strane hakera i gubitaka podataka. Više informacija o samom virusu možete pronaći ovde:

Wana Decrypt0r 2.0 Ransomware  (ovaj link je bezbedan, proveren od strane autora teksta)

Iako je većina proizvođača zaštitnih rešenja već našla način za prepoznavanje i zaustavljanje ovih napada očekuju se modifikacije ovog virusa. Ozbiljnost napada je takva da je Microsoft napravio zakrpu čak i za Windows XP kao i za druge operativne sisteme za koje je ukinuta podrška.

Korisnicima skrećemo pažnju da budu oprezni prilikom čitanja elektronske pošte: virus se aktivira putem linkova koji se nalaze u pošti ili dokumentima koja se šalju elektronskom poštom. Takođe je potrebno proveravati da li je antivirus na računaru aktivan i ažuran i da li su na operativnom sistemu instalirane sve bezbednosne ispravke.

Ukoliko imate nedoumica ili pitanja oko sigurnosti sopstvenog informacionog sistema, možemo da Vam pomognemo. Pozovite nas da zajedno proverimo koliko su vaši podaci sigurni!

Kontaktirajte nas na mail adresu: podrska@positive.rs, ili na telefon 021/4720-388.

Vaš Positive