Izaberite stranicu

Godišnji skup za partnere IT kompanije Positive iz Novog Sada održan je 10.12.2014 godine, po tradiciji u luksznom amfiteatru popularnog Hotela Park. Osnovna ideja skupa bilo je predstavljanje novog poslovnog pravca kompanije, uz prezentacije novih usluga i proizvoda, a sve sa ciljem uštede na jednoj, a unapređenja njihovih informacionih sistema na drugoj strani. Skup je realizovan uz pomoć dugogodišnjih partnera iz kompanija „Microsoft“ i „Sampro Samardžić i sinovi“

Gostima se na početku, rečima dobrodošlice, obratio direktor kompanije Positive Đorđe Medaković. U svom kratkom obraćanju najavio je promene u poslovnom kursu koje kompaniju očekuju u narednom periodu, a koje će značiti maksimalno posvećivanje sektoru malih i srednjih preduzeća, od kojih se očekuje da u perspektivi budu motor razvoja države. Ideja zaposlenih u Positive je da omoguće svojim korisnicima kvalitetan informacioni sistem, koji će omogućiti poslovanje „bez briga“ i prostor da se korisnici fokusiraju na svoj osnovni biznis.

Priliku da otvori radni deo skupa, dobio je Gospodin Mišel Gošić ispred kompanije „Sampro Samardžić i sinovi“ , koji je predstavio gostima  „Sistem za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena“, proizvod koji može biti od velike koristi svim preduzećim koje imaju veći broj zaposlenih, veći broj ulaza u poslovne objekte, za kontrolu pristupa u prostorije za koje postoje ograničenja, kao i HR službama za lakše praćenje navika zaposlenih i obračun zarade.

Microsoft je i ove godine poslao svoje proverene snage, a tema prezentacija bila su rešenja bazirana na Cloud tehnologiji. Prezentacija Sanje Milošević uvela je prisutne u svet Microsoft Office 365, objasnila sve prednosti ovog proizvoda, način na koji se licencira i koristi.  Gospodin Pavle Peković je predstavio Microsoft Azure, cloud platformu  koji će omogućiti da se po potrebi iznajmljuje i koristi  kompletna infrastruktura neophodna za rad: serveri , storidži, mreža, aplikacije, što kompanijama može omogućiti brži rad i razvoj,  kao i uštedu novca, jer nema ulaganja  u sopstvenu skupu opremu.

Poslednju prezentaciju tog dana održao je tehnički direktor kompanije Positive Zlatko Markser, koji je predstavio softver POWER ADMIN, namenjen daljinskom nadzoru i održavanju informacionih sistema, za koji je kompanija Positive dobila pravo distribucije u Srbiji i uveliko ga implementira kod svojih korisnika. Ovaj softver, uz ugovore o održavanju koje Positive nudi, predstavlja odličan način da se vrši proaktivno održavanje i na taj način naprave značajne uštede, jer se problemi rešavaju pre nego što dođe do eskalacije.

Nakon prezentacija, predavači su strpljivo odgovarali na pitanja zainteresovanih. Kruna dana je bilo druženje sa partnerima u prijatnoj atmosferi, uz piće i odličnu hranu po kojoj je ketering služba Hotela park poznata.