Izaberite stranicu

Cyber Security

Definisanje bezbednosnih  procedura i isporuka bezbednosnog softvera i hardvera u cilju zaštite podataka od malicioznih upada.

Informacione tehnologije su sastavni deo svakog poslovanja i svako ugrožavanje rada informacionog sistema je direktna pretnja poslovanju kompanije. Cyber security je jedna od ključnih oblasti o kojima svaka kompanija mora da vodi računa.

Kroz dugogodišnje iskustvo, a uz tim sertifikovanih stručnjaka, Positive nudi usluge konsaltinga u oblasti informacione bezbednosti. To podrazumeva implementaciju relevantnih rešenja (infrastrukture koja doprinosi bezbednosti informacionih sistema u pogledu monitoringa, prevencije upada, itd.) i najboljih poslovnih praksi, zatim razvijanje bezbednosnih  procedura i isporuke i konfiguracije bezbednosnog softvera i hardvera.

Kroz specifične usluge, Positive nudi preuzimanje brige o informacionoj bezbednosti kompanije time omogućujući da se IT sektor posveti drugim ciljevima poslovanja.

Kompanije koje su napadnute i trpe štetu mogu ovu štetu umanjiti korišćenjem usluga Positive u cilju da se Vaši sistemi i infrastruktura što ranije vrate u stanje normalnog funkcionisanja.

Šteta izazvana nedostupnosti mreže i rizik da napad eskalira može se izbeći brzim reagovanjem i zaustavljanjem ovih napada na  informacioni sistem, kao i njegov oporavak i povratak funkcije  posle učinjene štete.

Bezbednosna pravila i detaljne sigurnosne procedure i protokoli bezbednosnih sistema naglašavaju važnost kompetentne obuke i edukacije zaposlenih, s obzirom da je u informacionoj bezbednosti ljudski faktor često najverovatniji vektor napada.

Positive nudi obuku zaposlenih u skladu sa industrijski standardizovanim bezbednosnim procedurama i protokolima, kao i specifičnim potrebama klijenta.

Besplatan snimak stanja

Da li koristite programe iz Microsoft Office paketa?

Gde se koriste licence?

Da li imate servere?

Namena servera

Da li koristite poslovnu aplikaciju?

Računarska mreža

Aktivna mrežna oprema

Pasivna mrežna oprema

Da li vršite redovan backup sistema?

Na koji način pravite backup?

Ručni backup

Automatski backup

Koliko često radite backup?

Koju vrstu internet konekcije posedujete?

Da li posedujete sajt i domen?

Da li koristite poslovni email?

Da li imate IT službu

Da li imate spoljašnje saradnike koji održavaju informacioni sistem?

Da li su spoljašnji saradnici zaduženi za održavanje kompletnog informacionog sistema?

11 + 5 =