Izaberite stranicu

Cyber Security

Definisanje bezbednosnih  procedura i isporuka bezbednosnog softvera i hardvera u cilju zaštite podataka od malicioznih upada.

Informacione tehnologije su sastavni deo svakog poslovanja i svako ugrožavanje rada informacionog sistema je direktna pretnja poslovanju kompanije. Cyber security je jedna od ključnih oblasti o kojima svaka kompanija mora da vodi računa.

Kroz dugogodišnje iskustvo, a uz tim sertifikovanih stručnjaka, Positive nudi usluge konsaltinga u oblasti informacione bezbednosti. To podrazumeva implementaciju relevantnih rešenja (infrastrukture koja doprinosi bezbednosti informacionih sistema u pogledu monitoringa, prevencije upada, itd.) i najboljih poslovnih praksi, zatim razvijanje bezbednosnih  procedura i isporuke i konfiguracije bezbednosnog softvera i hardvera.

Kroz specifične usluge, Positive nudi preuzimanje brige o informacionoj bezbednosti kompanije time omogućujući da se IT sektor posveti drugim ciljevima poslovanja.

Kompanije koje su napadnute i trpe štetu mogu ovu štetu umanjiti korišćenjem usluga Positive u cilju da se Vaši sistemi i infrastruktura što ranije vrate u stanje normalnog funkcionisanja.

Šteta izazvana nedostupnosti mreže i rizik da napad eskalira može se izbeći brzim reagovanjem i zaustavljanjem ovih napada na  informacioni sistem, kao i njegov oporavak i povratak funkcije  posle učinjene štete.

Bezbednosna pravila i detaljne sigurnosne procedure i protokoli bezbednosnih sistema naglašavaju važnost kompetentne obuke i edukacije zaposlenih, s obzirom da je u informacionoj bezbednosti ljudski faktor često najverovatniji vektor napada.

Positive nudi obuku zaposlenih u skladu sa industrijski standardizovanim bezbednosnim procedurama i protokolima, kao i specifičnim potrebama klijenta.