Izaberite stranicu

Najćešći izazovi IT korisnika

Korisnici informacionih tehnologija su praktično sve kompanije, nezavisno od svoje veličine ili delatnosti. Kompanije su suočene sa izazovima digitalnog doba i imaju slične informacione potrebe. Pre svega da im informacioni sistem bude prilagođen potrebama, da radi brzo, pouzdano i efikasno i da su troškovi upotrebe sistema prihvatljivi. Positive je svoj poslovni model bazirao na ekspertizi koja kompanijama pomaže da ostvare upravo ove ciljeve. Ideja BITS koncepta Positive-a omogućila je razvoj usluga koje izlaze u susret ovim potrebama.

LEGALNOST – VISOKE KAZNE, ČESTE KONTROLE

Legalizacija se često kao pojam poistovećuje sa obavezom kupovine softvera,radi izbegavanja neprijatnosti sa Poreskom upravom. U poslednjih nekoliko godina, Poreska uprava dosta je učinila na stručnoj edukaciji kadrova u domenu provere legalnosti softvera. Takođe, mnogo su čećše kontrole, a kazne za korišćenje  „piratskih“ verzija nisu zanemarljive. Pripremite se unapred, proverite da li softveri koje imate instalirane na Vašim računarima podležu kupovini licence i poslujte spremni i bez brige.

Za više informacija o kontroli legalnosti softvera posetite sajt Poreske Uprave

POUZDANOST – ZASTERELA OPREMA, PREVAZIĐENI OPERATIVNI SISTEMI

Pritisak od strane zakonske regulative stavljen je u prvi plan, kad je u pitanju nabavka i posedovanje licenciranih softvera. Zaboravlja se, međutim, na osnovnu prednost korišćenja licenciranog softvera, a to je funkcionalnost i olakšani rad u poznatom okruženju. „Piratski“ softver, često nepotpun, neažuran i bez adekvatne podrške, odgovoran je za mnoge probleme pri radu sa računarom. Najbolje i najpovoljnije, u tom slučaju, jeste da na računarima imate legalan softver, pre svega operativni sistem koji ćete kupiti zajedno sa računarom, zatim office paket po izboru (sa tradicionalnim programima Word, Excel, Powerpoint, Outlook i/ili u online verziji), kao i bezbednosno-antivirus korporativno rešenje.

FUNKCIONALNOST – IMAM LI SVE ŠTO MI TREBA ZA RAD I ZAŠTO NEMAM?

Čak i kada svest o potrebi posedovanja legalnih softverskih paketa postoji, na red dolazi funkcionalnost, korak dalje u razmišljanju svakog korisnika i dilema da li zaista imam sve što mi je potrebno za obavljanje osnovne delatnosti? Računar sa operativnim sistemom i office paketom, server kao objedinjeno rešenje za čuvanje i razmenu podataka i informacija, periferni uređaji (štampači, skeneri…) i naravno sve to povezano u jedinstvenu celinu – računarsku mrežu sa stabilnom internet konekcijom i mogućnošću deljenja resursa, idealno je rešenje za Vas.

EKONOMIČNOST – KAKO OPTIMALNO ISKORISTITI POSTOJEĆE RESURSE I NADOGRADITI U SKLADU SA POTREBAMA

Posedujete solidnu IT opremu, nesmetano obavljate svoju delatnost, ostvarujete zadovoljavajući profit i pretpostavljate da je to sasvim dovoljno da ne menjate „recept“ koji donosi rezultat. Međutim, kao savremen korisnik, koji prati trendove rapidnog razvoja tehnologija, pogotovo informacionih, kao i svesnosti da oprema na kojoj radite sigurno datira od pre 3-5 godina, razmislite da li je ipak došlo vreme za unapređenje. Postoji mogućnost da bi, uz eventualnu nadogradnju, mogli povećati produktivnost i ekonomičnost, a samim tim i profit i pozicioniranost na tržištu.

BEZBEDNOST – NOVI VIRUSI, MALICIOZNI SOFTVERI, UCENE

Bezbednost već odavno nije vezana samo za instalaciju osnovnog antivirus i antispam softvera, pogotovo pojavom različitih varijanti ransomware-a, koji ugrožavaju kako radne stanice i servere, tako i kompletnu računarsku mrežu. Svakodnevno se pojavi preko 300.000 malicioznih softvera i sve ih je više, tako da ozbiljnu pažnju treba posvetiti tom segmentu. Naravno, uz odgovarajuće uređaje na nivou mreže, kao i softvere na nivou radnih stanica i servera, možete biti spokojni i nesmetano razmišljati samo o Vašem poslu.

FINANSIRANJE – KAKO FINANSIRATI SVE POTREBNO?

Ostaje „samo“ još pitanje/dilema kako sve to finansirati? U tržišnim uslovima u kojima se danas posluje, jasno je da ne možete priuštiti sebi sve ono što vam treba, a da je i funkcionalno i moderno. Zapravo, postoji rešenje, a to je kroz mesečne pretplate, bez kapitalnih ulaganja i bez brige o ispravnosti i bezbednosti, jer to za Vas radi kompanija kojoj ste ukazali svoje poverenje.
Kroz široku paletu proizvoda i usluga, prilagođenih svim veličinima i vrstama preduzeća, u mogućnosti smo ponuditi Vam rešenja za Vaše dileme i izazove – POSITIVE BITS!