Izaberite stranicu

Smernice za rad od kuće COVID-19

VANREDAN DOPIS ZA POMOĆ U IZGRADNJI SISTEMA ZA RAD NA DALJINU

Usled vanredne situacije prouzrokovane pandemijom virusa, odlučili smo da reagujemo kao kompanija koja se bavi rešenjima za upravljanje informacionim sistemima.

U prilici smo da svojim klijentima predstavimo nekoliko rešenja spremnih za implementaciju bezbednog rada sa udaljene lokacije(rad od kuće). Polazne tačke su bezbednost podataka, efektivnost i produktivnost kako ne biste osetili poslovnu krizu ukoliko je potrebno da neko od Vaših zaposlenih radi sa udaljene lokacije.

Molimo Vas da se što pre prijavite kako bismo vam zakazali termin, shodno velikoj potražnji usled vanredne situacije.

  1. putem mejla remotework@positive.rs ili
  2. pogledajte sami raspoložive termine na linku

Opširnije:

Poštovani

Želja nam je da se obratimo povodom vanredne situacije koja je u poslednjih par nedelja uznemirila celu Srbiju. Po pitanju samog virusa na žalost, nismo kompetentni da pružimo pomoć, ali kao kompanija koja upravlja informacionim sistemima, u prilici smo da razvijemo rešenje sistema  za bezbedno poslovanje sa udaljene lokacije( rad na daljinu) i da pozovemo na pravovremeno razmišljanje na ovu temu.

Menadžment kompanije Positive u prošloj nedelji, učestvovao je u radnoj grupi oformljenoj od strane Privredne Komore Srbije, u cilju kreiranja mera za pomoć privrednim subjektima. U prilici smo da svojim klijentima predstavimo nekoliko rešenja spremnih za implementaciju bezbednog rada sa udaljene lokacije(rad od kuće). Polazne tačke su bezbednost podataka, efektivnost i produktivnost kako ne biste osetili poslovnu krizu ukoliko je potrebno da neko od Vaših zaposlenih radi sa udaljene lokacije.

Molimo Vas da se što pre prijavite putem mejlaremotework@positive.rs  kako bismo vam zakazali termin, shodno velikoj potražnji u sled vanredne situacije.

U najvećem delu zemlje moguće je stvoriti tehničke uslove da se zaposleni od kuće povežu sa informacionim sistemom svoje firme i rade neometano.

ŠTA JE POTREBNO?

  • stvoriti uslove za brzu, stabilnu i pre svega bezbednu vezu između udaljenih radnih mesta i centralne lokacije preduzeća.
  • pripremiti centralne računare kompanija i računare zaposlenih kod kuće za ove aktivnosti,
  • obezbediti odgovarajuće procedure i obuku korisnika za ovu promenu. Idealno bi bilo da se u procesu koriste poslovni, a ne privatni računari.
  • neophodno je da sve komunikacije budu besprekorno zaštićene od zlonamernog napada.
  • obezbediti i softverske pakete koji omogućuju kolaboraciju, zajedničke dokumente, sastanke, praćenje produktivnosti i slično.
  • procedura o skladištenju podataka na serveru kako bi podaci bili sigurni i dostupni svim zaposlenima (sa definisanjem prava pristupa po nivoima)

U situaciji koja nas je zatekla, najvažnije je da ostanemo pribrani i da razmišljamo unapred, kako bismo sačuvali svoje poslovanje, a samim tim i celokupnu ekonomiju i izbegli dugoročne posledice koje po poslovanje mogu biti katastrofalne, ukoliko ne reagujemo pravovremeno.

Ako uopšte možemo reći da postoji „sreća u nesreći“, to je činjenica da paket alata, računarska i softverska infrastruktura i razvijen sistem rada sa udaljene lokacije(od kuće) možemo posmatrati ne samo kao ulaganje u krizni menadzment, već i kao „know how“ za buduće poslovanje, kada se situacija normalizuje. Rad na daljinu, ukoliko izgradite radnu disciplinu i poštujete pravila rada ovog sistema, vam može povećati produktivnost i stvoriti dodatnu slobodu raspolaganja vašim vremenom do daljnjeg. Online komunikacija, može zameniti dugotrajne i iscrpljujuće sastanke i stvoriti sistem za efektivno upravljanje vremenom i poslovnim obavezama, jasan sistem izveštavanja i monitoringa, a samim tim i produktivnije poslovanje.  Danas je očuvanje ekonomije, a pre svega zaštita zdravlja, dodatni podsticaj da svaka kompanija ozbiljno razmisli i obezbedi uslove za rad na daljinu.

Danas, više nego ikad, pojavom pandemske virusne zaraze, veoma je važno da se očuva zdravlje ljudi, ali i da se ekonomska aktivnost nastavi koliko je god moguće neometano. Bez zdravog stanovništva, naravno, celokupna ekonomija nema mnogo smisla, ali isto tako, niko ne želi da ima razorenu ekonomiju. Jedan od vidova borbe za očuvanje ekonomije i zdravlja ljudi je stvaranje mogućnosti da se odgovarajući poslovi obavljaju sa udaljene lokacije.

Želimo vam puno sreće u daljem radu.

S poštovanjem

Positive doo